WE ZIJN WEER OPEN!

Het museum is er klaar voor om bezoekers veilig te ontvangen. Naast de vaste opstellingen in Markt 12-16 is ook de centrale expositie ‘Kind van de vrijheid’ – Toen en Nu te zien. Deze expositie wordt verlengd t/m medio februari 2022 ! In de Dorpsboerderij worden de eindexamenopdrachten van leerlingen van Schaersvoorde tentoongesteld.

Audiotour

Tijdens de lockdown is er een audiotour Guide-ID geïnstalleerd: hierdoor ontvangen bezoekers extra informatie in het onderduikpand maar ook in de expositie Kind van de Vrijheid. Daardoor zijn geheel coronaproof op een leuke manier verhalen te horen.

Expositie ‘Kind van de vrijheid’ verlengd

De expositie Kind van de Vrijheid bestaat uit negen persoonlijke verhalen in drie verschillende thema’s over de waarde van vrijheid. Persoonlijke verhalen van kinderen van toen worden verbonden met verhalen van kinderen van nu. Zoals bijvoorbeeld het verhaal van de nu 13-jarige Ghassan die recent gevlucht is uit de oorlog in Syrië en in ons land een ‘veilig’ onderkomen vond.

In een touchtable vindt de bezoeker daarnaast het verhaal van Prinses Margriet, die de expositie zou openen. Door de uitbraak van het coronavirus kon dat helaas niet doorgaan. Prinses Margriet is geboren in het vrije Canada, land van de bevrijders. Drie kunstenaars hebben meegewerkt om de verhalen een eigen omgeving te geven.

Multimediatour

Een extra verdieping geeft de multimediatour Kind van de vrijheid, deze is te downloaden op de eigen telefoon via de gratis izitravel app( https://izi.travel/nl/app) Meer informatie hierover is ook te vinden op de website van het Nationaal Onderduikmuseum www.nationaalonderduikmuseum.nl

Expositie leerlingen Schaersvoorde

Een aantal eindexamenleerlingen van Schaersvoorde is voor hun eindopdracht van het vak culturele en kunstzinnige vorming op zoek gegaan naar andere culturen en de verschillen en overeenkomsten die zij daarbij tegenkwamen. In de vorm van driedimensionale objecten laten ze zien hoe zij een symbolische brug slaan tussen verschillende culturen.

Boekenmarkt

Ook in de Dorpsboerderij is er vanaf 15 juni weer een breed scala aan 2ehands boeken te koop in de meeste uiteenlopende categorieën tegen zeer schappelijke prijzen. De opbrengst van de verkoop komt geheel ten goede aan het Nationaal Onderduikmuseum.

Zoals u leest is er tijdens de lockdown achter de schermen veel gebeurd. Een goede reden om het Nationaal Onderduikmuseum of de museumwinkel te bezoeken!

Recent Posts
Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.

0
Ton de Vries (2e van links) en Jan Oberink (helemaal rechts)