lesprogrammas-scholen-oqfzl3oyngwjsvumji68ivpoi0gitxhnhn9o64y10g

In 2020 vieren we dat we 75 jaar geleden werden bevrijd van de Duitse bezetting. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er in West-Europa zo’n lange tijd vrede is. Maar de oorlog mag nooit vergeten worden. Ook jongeren moeten ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en om (moeilijke) keuzes vraagt.

Daarom nodigen we leraren van scholen in het voortgezet onderwijs graag uit om met hun leerlingen het Nationaal Onderduikmuseum te bezoeken. In deze oorspronkelijke locatie kunnen zij de verhalen van de bewoners tijdens WOII interactief beleven. Er heerst een authentieke sfeer, die voor een tastbare beleving zorgt. Onze schoolprogramma’s voor het voortgezet onderwijs zijn gebaseerd op interactieve didactiek. Reken voor een bezoek van een klas ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Wilt u meer informatie? Klik HIER voor de online brochure met een uitvoerige programmabeschrijving.

Alle lespakketten zijn tweetalig: in het Nederlands en in het Duits. Zij zijn ontwikkeld voor een bezoek aan het museum van 1,5 uur. Alle educatieve programma’s voor basisscholen en voortgezet onderwijs vereisen begeleiding door een museummedewerker.

Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.

0