Virtual Reality game

23 september t/m 9 oktober

Van

Van 23 september t/m 9 oktober kunnen bezoekers zich in het Nationaal Onderduikmuseum begeven in een historische wereld via een Virtual Realitygame. De game is onderdeel van het project Schatkamers van Gelderland en in samenwerking met 34 Gelderse erfgoedorganisaties tot stand gekomen. In dit spel moeten twee spelers gestolen historische objecten terugplaatsen in de juiste periode om het verleden te herstellen. Beleef de Gelderse geschiedenis nu op geheel nieuwe wijze in het Nationaal Onderduikmuseum.

Schatkamers VR-game

In de VR game heeft een kwaadaardige tijdreiziger historische objecten gestolen uit het verleden. De objecten moeten teruggebracht worden naar hun eigen tijd, om het natuurlijke verloop van de geschiedenis te herstellen. Twee spelers reizen met behulp van Virtual Reality door de tijd, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Spelenderwijs ontdekken de gamers de geschiedenis van Gelderland. Een speler draagt de VR-bril, de ander geeft aanwijzingen. Door puzzels op te lossen en goed samen te werken kunnen zij de Gelderse geschiedenis herstellen.

Tijdelijk

De VR-game staat een korte periode in het museum; je kunt het spel dus alleen van 23 september t/m 9 oktober spelen, daarna reist de game door naar de volgende locatie.

Schatkamers online

Je kunt de 3D-objecten ook online in detail bekijken. Deze historische objecten zijn te zien op CollectieGelderland.nl