Steun het Nationaal Onderduikmuseum, juist nu!

2020 had een topjaar moeten zijn voor het Nationaal Onderduikmuseum. In verband met 75 jaar vrijheid was er een mooi programma neergezet in de hele Achterhoek: Samen Vrijheid Vieren. Vooral de tentoonstelling in het Onderduikmuseum ‘Kind van de Vrijheid’, die H.K.H. Prinses Margriet op 3 april zou openen, beloofde veel extra bezoekers te trekken. Toen kwam echter Covid-19 en moest het museum sluiten.

De verwachte bezoekersaantallen zullen dit jaar bij lange na niet gerealiseerd worden. Daarnaast zijn veel rondleidingen afgezegd, kunnen er geen activiteiten plaatsvinden in het Museumcafé en de Escape room in het museum kan niet meer bezocht worden. Ook de VVV, die in de hal van het museum is gevestigd en ook gesloten is, loopt veel inkomsten mis, onder meer doordat er geen toeristen zijn.

Het is fijn dat wij in deze moeilijke tijd ons gedragen weten door zo’n 800 Vrienden van het Onderduikmuseum. Juist nu hebben wij de financiële steun van onze leden hard nodig. Om het Onderduikmuseum (financieel) een hart onder de riem te steken, willen wij u vragen om ook Vriend te worden van het museum. Extra steun van nieuwe leden helpt ons om, zodra het kan, onze plannen te realiseren. Plannen voor de verdere ontwikkeling van het museum, waarbij het begrip ‘Vrijheid’ nu een extra betekenis heeft gekregen.

Vanaf € 20,- per jaar heeft u al een vriendenlidmaatschap. Ook als bedrijf kunt u het museum steunen door Zakelijke Vriend te worden. Als u nu Vriend van het museum wordt, maakt u kans op een tegoedbon voor de Escape room. Als u al Vriend bent en u geeft iemand een cadeaulidmaatschap of u brengt een andere Vriend voor het museum aan, dan maakt u ook kans op de tegoedbon. Geef dit dan aan bij het aanmelden.

Als Vriend heeft u onbeperkt gratis toegang tot het museum, dus we hopen u te kunnen ontvangen als het museum weer is geopend. Donaties zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Heeft u vragen, dan kun u bellen op 0543-471797 of mailen naar info@onderduikmuseum.nl. Het museum kan uw steun erg goed gebruiken!

Steun het Nationaal Onderduikmuseum

Andere Captcha. captcha txt