Slide background

ANBI - INFORMATIE

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

INFORMATIE

Naam instelling:logo anbi

Vereniging Aaltense Musea

RSIN:

805130500

Bankgegevens:

IBAN NL36RABO0310503779
BIC RABONL2U

Contactgegevens:

Zie homepage.

Doelstelling:

De geschiedenis van Aalten levend houden, actualiseren en leren van de geschiedenis vanuit euregionaal perspectief.

Beleidsplan:

Beleidsplan 2012-2020 – ‘Koers op Euregio’ (pdf)

Bestuur en samenstelling:

Zie pagina Wie is Wie

Beloningsbeleid:

Het gehele bestuur is onbezoldigd. Dit geldt ook voor alle vrijwilligers. De directeur wordt parttime ingehuurd. Bij de vereniging zijn twee parttime medewerkers in loondienst voor schoonmaak/administratie/secretariaat. Daarnaast wordt een medewerker ingeleend via een WSW-instelling.

Jaarverslagen:

Jaarverslag 2018 (pdf)

Jaarverslag 2017 (pdf)

Jaarverslag 2016 (pdf)

Jaarverslag 2015 (pdf)

Jaarverslag 2014 (pdf)

Jaarverslag 2013 (pdf)

Financiële verantwoording:

Jaarrekening 2018 (pdf)

Jaarrekening 2017 (pdf)

Jaarrekening 2016 (pdf)

Jaarrekening 2015 (pdf)

Jaarrekening 2014 (pdf)

Jaarrekening 2013 (pdf)

Verslagen ledenvergadering

Verslag ledenvergadering 2018 (pdf)

Verslag ledenvergadering 2017 (pdf)

Verslag ledenvergadering 2016 (pdf)

Steun de Vereniging Aaltense Musea samen met de Belastingdienst!

De Vereniging Aaltense Musea heeft de zogenaamde “culturele ANBI-status”. Dat betekent dat wij door de fiscus zijn aangemerkt als een goed doel met een culture status. Dit betekent extra fiscaal voordeel voor personen die ons een gift geven. De gift is dan tegen 125% aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

U mag als gever uw gift aan ons (nu €15 en hoger) met 25% verhogen in uw aangifte inkomstenbelasting. Vergeet dat niet! Een beperking in de giftenaftrek is dat er een drempel geldt van 1% van uw inkomen. Als u dus weinig giften hebt kan de fiscale aftrek gering of zelfs nul zijn.

Hoe kunt u fiscaal optimaal onze musea ondersteunen? Dat kan door van de gift een zogenaamde periodieke gift te maken. In dat geval geldt voor de fiscale aftrek geen drempel en mag u de gehele gift fiscaal aftrekken. Dat betekent dat de fiscus 40% tot zelfs 65% meebetaalt aan de gift. Er gelden wel een aantal voorwaarden:

  • De gift moet minimaal één keer per jaar worden gedaan;
  • De gift moet minimaal vijf jaar achter elkaar worden gedaan voor hetzelfde bedrag;
  • De gift mag niet tussentijds worden gestopt behoudens bij overlijden;
  • Voor de gift is vooraf een notariële of onderhandse akte gemaakt.

U hoeft sinds 2014 niet meer naar de notaris toe. De belastingdienst heeft een modelovereenkomst opgesteld, die kan worden ingevuld en worden ondertekend door u en het bestuur van de Aaltense Musea. Uiteraard kunnen wij u hier bij helpen.

Even wat rekenvoorbeelden om te laten zien wat een periodieke gift u uiteindelijk kost. Stel:

  • U schenkt jaarlijks (via akte) € 50 aan de Vereniging Aaltense Musea. Uw aftrekpost worden dan € 62,50 en er geldt geen drempel. Bij een belastingtarief van 40% kost de gift netto maar € 25 terwijl de Vereniging Aaltense Musea wel € 50 krijgt voor haar activiteiten;
  • U schenkt voor vijf jaar € 1.000 per jaar. Uw aftrekpost wordt dan € 1.250. Bij een belastingtarief van 52% kost de gift netto maar € 350, terwijl de Vereniging Aaltense Musea € 1.000 krijgt. Bij een belastingtarief van 40% kost de gift u € 500;
  • U schenkt voor vijf jaar € 5.000 per jaar. Uw aftrekpost wordt dan € 6.250. Bij een belastingtarief van 52% kost de gift u slechts € 1.750 terwijl de Vereniging Aaltense Musea € 5.000 krijgt. Bij een belastingtarief van 40% kost de gift u € 2.500.

Kortom de fiscus sponsort mee als u geeft aan de Vereniging Aaltense Musea. Uw gift is van harte welkom. Vooral nu de gemeente voornemens is flink te bezuinigen op de subsidie.

Uiteraard wordt uw gift goed besteed. Zo zijn we bezig met digitalisering van de collectie, willen we het Nationaal Onderduikmuseum weer up-to-date maken en organiseren we gedurende het jaar diverse activiteiten en exposities.

In onze jaarrekeningen (die kunt u hiernaast inzien) kunt u zien dat wij geen geld over de balk gooien.

Mocht u vragen hebben of een periodieke gift willen doen dan kunt u uiteraard contact opnemen met de penningmeester Frank Maarsingh op 0543-475778 of via info@onderduikmuseum.nl.

Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.