Nationaal Onderduikmuseum op radio en TV

Andere Tijden NTR wijdde recent aandacht aan het onderduikverleden van de Achterhoek en in het bijzonder van Aalten met een documentaire op NPO 2. Die uitzending en de podcast enkele dagen later op Radio 1, hebben veel losgemaakt. Tal van reacties van herkenning kwamen binnen, veelal met nieuwe onbekende verhalen of feiten. De uitzending zorgt ook voor een flink aantal extra bezoekers deze dagen. Het Nationaal Onderduikmuseum verwacht dan ook dit jaar weer een stijging van het aantal bezoekers.

Ook los van het effect van deze documentaire heeft het museum het tij mee. Deze winter kreeg het museum de Gelderse Museumprijs uitgereikt als erkenning voor de koers die het museum vaart. Ook is het museum een van de trekkers in het grensoverschrijdende regionale programma 75 jaar samen vrijheid vieren.

Bekijk: NTR Andere Tijden 24.4.2019 NPO 2

Luister: NTR Radio-Focus 26.4.2919 Radio 1