Lezing over Joodse kunstenaar Max van Dam

Het Nationaal Onderduikmuseum heeft samen met Vereniging Het Museum in Winterswijk en de synagoges in Aalten en Winterswijk een expositie ingericht over de Joodse kunstenaar Max van Dam (Winterswijk, 19 maart 1910 – Sobibór, ca. 20 september 1943).

In 1942 probeerde Van Dam van Nederland naar Zwitserland te vluchten, maar werd aangehouden en op transport gesteld naar het Kamp Drancy, waar hij doorging met schilderen en ook nog een aantal gravures gemaakt heeft. In Sobibór heeft hij portretten moeten maken van de SS’ers Gustav Wagner en Karl Frenzel. Na de voltooiing van dit laatste portret werd hij aldaar om het leven gebracht.

Het Nationaal Onderduikmuseum heeft samen met Vereniging Het Museum in Winterswijk en de synagoges van Aalten en Winterswijk een expositie over zijn werk ingericht. Deze zal worden geopend op vrijdag 1 juni 2018 in Vereniging Het Museum in Winterswijk.

Op 14 juni 2018 om 19.30 uur zal er een lezing worden gehouden over het leven en werk van de Joodse kunstenaar in het Museumcafé van het Nationaal Onderduikmuseum door de heer Sjoerd Kemeling, bestuurslid van Vereniging Het Museum in Winterswijk. De entree bedraagt 5 euro inclusief een kop koffie of thee. Aanmelden vooraf kan via info@onderduikmuseum.nl.

werk Max van Dam
Provincie Gelderland logo