Hoge score voor Nationaal Onderduikmuseum bij ANWB Museumcheck

De ANWB heeft door haar leden een check laten uitvoeren op de toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele museumbezoekers.

Aan de hand van een vragenformulier konden de bezoekers hun bevindingen met een cijfer van 1 tot 10 waarderen. Hierbij ging het om allerlei zaken, van bereikbaarheid per openbaar vervoer en parkeermogelijkheden in de nabijheid van het museum tot de aanwezigheid van een invalidentoilet en de mogelijkheid om vanuit een rolstoel de exposities te bekijken.

Van de 36 bezochte musea in Nederland werden de gegeven cijfers voor toegankelijkheid en gastvrijheid samengevoegd en dat bepaalde uiteindelijk de eindscore. Met een cijfer van 8,1 voor toegankelijkheid en een 8,8 voor gastvrijheid bezetten het Nationaal Onderduikmuseum een gedeelde tweede plaats in het landelijk totaal.

Met dit mooie resultaat werd ons museum bij monde van Anneke Haring van de ANWB de afgelopen maand gecomplimenteerd, waarbij een glazen plaquette werd aangeboden.