Zomervakantie in het Onderduikmuseum!

In het Kidsproof Nationaal Onderduikmuseum valt deze zomer voor groot en klein weer veel te ontdekken! De gehele zomervakantie kunnen geheime codes gekraakt worden die door het hele museum te vinden zijn. Boodschappen aan onderduikers werden natuurlijk in geheimtaal verzonden. Wie weet al deze geheime talen te ontcijferen?

Workshop Geheimtaal

Voor kinderen die gediplomeerde codekrakers willen worden is er bovendien op woensdag 17 augustus een speciale Geheimtaal workshop te volgen. Kosten €2,50, bij aankoop van een entreekaartje is deelname gratis.

Kidsproof activiteiten

Kinderen hoeven zich sowieso niet te vervelen in het museum dat door de inspecteurs van Museumkids dit jaar met een prachtig cijfer van 8,6 Kidsproof is bevonden. Ontdek met een speurtocht de verhalen van de bewoners van Markt 12, stap in de vorige eeuw in het oude schooltje, ga op zoek naar de onderduikplek en doe de Juniortour in de expositie Geef de namen een gezicht | Rademakersbroek. Het museum kan tegelijkertijd ook nog even geïnspecteerd worden.

Dichtkunst

Op zondag 4 september zal de Duitse kunstenares Judith von Tora tussen 13.00 uur en 16.00 uur aanwezig zijn en de bezoekers op unieke wijze haar bijzondere woordgeschenken aanbieden. Speciaal voor de tentoonstelling ‘Geef de namen een gezicht | Rademakersbroek’ heeft Judith von Tora deze ontroerende korte gedichten geschreven.

• Gehele zomervakantie, Kraak de code, geheimtaal in het museum
  • Workshop Geheimtaal, woensdag 17 augustus 13.30 uur -14.30 uur (Kosten € 2,50 – bij aankoop van entreekaartje gratis – aanmelden aanbevolen).
  • Judith von Tora, gedichten, zondag 4 september 13.00-16.00 uur