Hans Wiggers

Hans Wiggers is een zoon van Wiggers van de timmerfabriek Luimes en Wiggers. Na de bevrijding van Aalten meldt Hans zich vrijwillig aan bij het Dutch National Battalion (DNB). Het bataljon ondersteunt het Canadese leger bij hun opmars Door Nederland door middel van flankbeveiliging en bieden hulp bij zuiveringen van Duitse weerstandsnesten.

Na 5 mei worden het bataljon ingezet bij de bewaking en controle van de checklinie die loopt tussen oost- en west-Nederland. Deze linie loopt van Spakenburg-Bunschoten tot Dodewaard. Het bataljon is tevens belast met de kampbewaking van Duitsers, die er geïnterneerd zijn. Daarnaast houdt men toezicht op het ruimen van mijnen door Duitse krijgsgevangenen.

Op 11 juni verongelukt Hans Wiggers nabij Bathmen, als de voorband van de vrachtwagen waarin hij zit kapot springt en in botsing komt met een Engelse legertruck. Enkele dagen later wordt Hans Wiggers met militaire eer begraven op begraafplaats Berkenhove te Aalten. Jarenlang heeft een helm op het graf gelegen, doch deze is later spoorloos verdwenen.

Begraafplaats Berkenhove, Aalten:

Bronnen:
Het vergeten bataljon, auteur: Henk Krosenbrink

Hans Wiggers
Recent Posts
Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.

0
Een dodelijk spel - foto De GelderlanderGraf Heideman-Lammers