Euregionale aandacht voor WO1

De voorbereidingen voor een Euregionaal boek en tentoonstelling over ‘Over de grens WO1’ zijn in volle gang. Museum Markt 12 – Euregionaal Museum voor de Vrijheid – werkt daarbij samen met organisaties en historici uit Nederland en Kreis Borken. Nadat dat al eerder was gebeurd in de Nederlandse regionale bladen in Gelderland, is er nu een oproep uitgegaan naar de Duitse kranten in Kreis Borken. Ook historische verenigingen is gevraagd om materiaal aan te dragen waarin de oorlog in het grensgebied aan weerszijden wordt belicht. De tentoonstelling zal vooral aan de hand van enkele persoonlijke verhalen de grote geschiedenis weergeven.

Heeft u informatie of weet u anderen die nog wat hebben bewaard, meld u dan bij Sonja Rexwinkel: tel. 0049 2874596.

Het gaat vooral om persoonlijk materiaal in de vorm van foto’s en brieven of andere bijzonderheden om de verhalen kracht bij te zetten.

dinxperlo-grens