Vrede getekend op een Peace Poster

tickets

Vrede getekend op een Peace Poster

Als je vrede kon tekenen, hoe zou dat er dan uitzien?

Ruim 600 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van 16 basisscholen uit de Achterhoek en Emmerich nemen dit jaar deel aan de jaarlijkse World Peace Poster Contest van de Lions Club Wisch ‘de Hamalandse Marken’ en Lions Club Montferland – Emmerich.

Met een grootse kick-off in Emmerich, Duitsland, werd op 12 september jl. het startsein gegeven voor deze mondiale wedstrijd, met dit jaar als thema Durf te dromen, van de Lions clubs. Al meer dan 30 jaar sponsoren Lions Clubs van over de hele wereld dit bijzondere kunstproject voor scholen en jeugdgroepen. Kinderen van over de hele wereld krijgen met deze wedstrijd de kans om om hun eigen visie op vrede te laten zien en zo de wereld te inspireren met hun eigen kunst en creativiteit.

 

Publiekswinnaar

De posters van de schoolwinnaars zullen vanaf 3 oktober t/m 11 oktober worden geëxposeerd in de Marktkamer van het Nationaal Onderduikmuseum. Daar kunnen de bezoekers deze unieke posters ruim een week live bekijken. Naast de selectie van een vakjury kan ook het publiek hun favoriet nomineren voor de publiekswinnaar. Uiteindelijk wint de landelijke winnaar van de tekenwedstrijd een geldbedrag en een trip met het gezin naar Amerika.

De winnaar van de publieksprijs wint o.a. een workshop bij RoosArt, de bekende streetartist.

Nederlandse winnaar Peace Poster Contest 2022/2023 Eleni-Mary Tzxima

Nederlandse winnaar Peace Poster Contest 2022/2023 Eleni-Mary Tzxima