Aaltense Uitdaging schenkt twee laptops aan Nationaal Onderduikmuseum

tickets

Twee laptops voor het Nationaal Onderduikmuseum

Het Nationaal Onderduikmuseum krijgt versterking in het team. Om goed te kunnen werken zijn twee extra laptops nodig, waar geen budget voor is. Daarom werd een beroep gedaan op de Aaltense Uitdaging, die via Copiatek twee refurbished laptops gratis ter beschikking kon stellen.

Copiatek is de ICT partner van de Aaltense Uitdaging. Zij zamelen afschreven ICT-apparatuur in via het principe: Refurbish, Re-use, Recycle. Van alle ingezamelde apparatuur wordt een deel geheel opgeknapt, waardoor deze weer inzetbaar is in Nederland (Refurbish), een deel wordt opgeknapt, maar is niet meer geschikt voor Nederland. Deze komen ten goede aan projecten in ontwikkelingslanden (re-use). Dat deel wat niet meer opgeknapt kan worden wordt duurzaam gerecycled (recycle). Copiatek werkt voor een groot deel met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Van alle afschreven ICT-apparatuur die via de Aaltense Uitdaging wordt ingezameld, kunnen er 30% gratis weer refurbished terugontvangen en ingezet worden. Zo kunnen bijvoorbeeld gratis laptops geleverd worden aan verenigingen of, zoals nu, aan het Nationaal Onderduikmuseum.
Ook oude ICT-apparatuur laten ophalen? Meld de apparatuur aan via de website van de Aaltense Uitdaging. Dan wordt deze gratis opgehaald. Een mooie manier om duurzaam te investeren in Aalten.

Ook weten van de Aaltense Uitdaging voor uw vereniging of maatschappelijke organisatie kan doen? Meldt u vraag aan via: Aaltense Uitdaging aanmelden of mail manager Mark van Dam via info@aaltenseuitdaging.nl

Overhandiging laptop Aaltense Uitdaging

Overhandiging van twee laptops door Mark van Dam van de Aaltense Uitdaging aan Marijke Boele-Verschoor en Gerda Brethouwer van het Nationaal Onderduikmuseum