Lezing ‘De laatste getuige’

Hoe overleef je drie concentratiekampen en een van de grootste scheepsrampen aller tijden? In het boek ‘De laatste getuige’ wordt het verhaal van Wim Aloserij uit Lochem verteld, waarover op 2 mei een lezing wordt gehouden in het Nationaal Onderduikmuseum.

Rondleidingen Aaltense Gängeskes

Door de enthousiaste reacties van deelnemers hebben de gidsen besloten ook in 2019 weer regelmatig rondleidingen door de Aaltense Gängeskes te geven. De eerstvolgende wandeling vindt plaats op zaterdag 20 april 2019 om 14 uur, de gids vertrekt vanaf de hal van het Nationaal Onderduikmuseum / VVV. Prijs: 5 euro per persoon. Opgave vooraf is niet nodig.

Lezing drs. John Breukelaar “Verscholen in Varsseveld”

Op donderdag 21 maart, 19.30 uur (inloop 19.00 uur), vertelt John Breukelaar over verzet en onderduik in Varsseveld en omgeving in de Tweede Wereldoorlog in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.John Breukelaar groeide op in het centrum van Varsseveld. De zusters Minnie en Gerrie Jolink waren destijds de naaste buren van zijn grootouders.

De vrouw als spil van het verzet

Van 5 oktober 2018 tot en met 25 augustus 2019 is in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten de tentoonstelling ‘De vrouw als spil van het verzet’ te zien. De tentoonstelling zal worden geopend door Gerdi Verbeet, oud voorzitter van de Tweede Kamer en momenteel voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Palet van Verzet, moedige vrouwen toen en nu

Op 5 oktober 2018 opent de reizende tentoonstelling Palet van Verzet, moedige vrouwen toen en nu van Stichting Aletta in het Nationaal Onderduikmuseum te Aalten. Palet van Verzet is deel van de Aaltense expositie over De Vrouw als Spil van het Verzet. Deze activiteiten vinden plaats in het kader van 2018: Jaar van Verzet.