Write for Rights – Amnesty International

Write for Rights – Amnesty International

Uw stem helpt!

Op 10 december 2022 komen mensen wereldwijd in actie tegen onrecht. Door brieven te schrijven. Doe mee. Een brief kan iemands leven veranderen!

Tijdens Write for Rights komt Amnesty International ieder jaar rond 10 december in actie in het kader van de internationale Dag van de Rechten van de Mens. Er wordt dan aandacht gevraagd voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of gewoon om wie ze zijn. Over de hele wereld schrijven mensen op deze dag brieven om aandacht te vragen voor het onrecht dat een medemens wordt aangedaan. Zo gaan er honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten met de dringende vraag een einde te maken aan dat onrecht.

Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht. Het geeft steun aan de mensen die vastzitten en aan hun familieleden in het besef dat er mensen zijn die zich sterk maken voor hun vrijheid.

Wij kunnen dat doen vanuit een comfortabele positie.

Op 10 december staat er van 10-16 uur een stand van Amnesty op de Adventsmarkt in Aalten.

In het Nationaal Onderduikmuseum kan iedereen dan terecht om een brief of kaart te schrijven aan iemand die onrecht wordt aangedaan. Doet u mee? Elke stem is belangrijk.

Kom anders gewoon even kijken.