Vrijwilliger Aaltense Musea in ‘Ode’ van Museumvereniging

Dinsdag 6 december 2016 was in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum de première van ‘Ode aan alle 23.000 museumvrijwilligers van meer dan 400 musea’, een film gemaakt door de Nederlandse Museumvereniging ter gelegenheid van de Nationale dag van de vrijwilliger op 7 december.

De film bestaat uit bijzondere miniportretten, 35 in getal omdat de Museumkaart 35 jaar bestaat. In 35 persoonlijke verhalen en verrassende, museale inkijkjes ontmoeten we ‘de museumvrijwilliger’ en daar is het Nationaal Onderduikmuseum er één van! Het filmpje is rechts te bekijken.

In het filmpje zien we onze gepassioneerde medewerker en vrijwilliger Jo Kal aan het werk met de inrichting van de Buclo collectie in de Hoornkamer. Samen met alle vrijwilligers verbinden musea ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn. Dat we de geschiedenis bewaren en doorgeven en daarbij steeds ons vernieuwen als dat nodig is! Zonder onze vrijwilligers zou dat niet gaan!

Recent Posts
Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.

0
Sichting Versterking Herinnering WO2 GelderlandBoekpresentatie ''t Ruwhof, hoo ut d'r hear ging'