Voorjaarsvakantie in Onderduikmuseum

In het Kidsproof Nationaal Onderduikmuseum valt deze voorjaarsvakantie voor groot en klein weer veel te ontdekken! De gehele voorjaarsvakantie kunnen gezinnen op Kidsproofspeurtocht gaan.

Kidsproof

Voor het tweede jaar op rij is het Nationaal Onderduikmuseum door de kinder inspecteurs Kidsproof bevonden. Met een prachtig rapportcijfer van 9,47 werd het museum zelfs eerste van Gelderland!
Het Nationaal onderduikmuseum is daar supertrots op en viert dit met een speciale Kidsproofspeurtocht.

Speurtocht

De Kidsproofspeurtocht is een speurtocht voor de hele familie. Ontdek met de speurtocht de verhalen van de bewoners van Markt 12, beleef de vorige eeuw in het oude schoolklasje en ga op zoek naar de beste onderduikplekken. Kinderen kunnen een beloning ophalen bij de balie.

Tentoonstellingen 1572 en Geef de namen een gezicht | Rademakersbroek

Naast de vaste presentaties zijn in het museum twee bijzondere wisseltentoonstellingen te zien. Gertrud von Millendonk leidt in 1572 de Heerlijkheid Bredevoort en vindt als poldervrouw avant la lettre de balans in de strijd tegen de Geuzen. Vrijheid, verdraag zaamheid, verscheidenheid en verbondenheid zijn de thema’s die worden uitgelicht. De tentoonstelling Geef de namen een gezicht | Rademakerbroek wordt wegens grote belangstelling verlengd t/m 25 juni 2023. De verhalen van 46 verzetsmannen van het Rademakersbroek worden in deze tentoonstelling op indrukwekkende wijze verteld. Voor kinderen is er een Juniorroute beschikbaar.

  • Gehele Voorjaarsvakantie Kidsproof Speurtocht
  • Expositie: 1572 en de kracht van Gertrud
  • Expositie: Geef de namen een gezicht | Rademakersbroek