Steun Themafonds Erfgoedvrijwilligers

In het kader van de COVID-19 crisis heeft het museum een aanvraag ingediend in het kader van de ondersteunende regeling voor educatieve middelen vanuit het Themafonds Erfgoedvrijwilligers van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Erfgoedorganisaties en kleine musea zoals die van ons, die grotendeels afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers, konden een maximale projectbijdrage van € 5.000 aanvragen. Men kon speciaal een projectaanvraag doen voor (ondersteunende) educatieve middelen, zoals audiotours, website-aanpassingen en de digitale ontsluiting van de collectie. Het Nationaal Onderduikmuseum heeft een aanvraag gedaan voor de aanschaf van een audiotour via Guide ID en tot onze vreugde is deze aanvraag gehonoreerd.