Pianist Matthijs Stronks in programma ‘Cultuurbooster’

HILVERSUM – COVID-19 lijkt bijna achter ons te liggen. De deuren gaan open en de rode loper voor de podiumkunst wordt weer uitgerold.

In het programma ‘Cultuurbooster’ nodigen radiopresentatoren Frank van der Lende, Eva Eikhout, Julien Kooij en Wouter Bouwman jonge makers en cultuurgasten uit om hen een boost te geven. Talenten voor de toekomst krijgen daarmee een gezicht en vormgevers van de culturele sector schetsen hoe zij de toekomst zien.

De Aaltense pianist Matthijs Stronks componeerde een eigentijds requiem voor de tentoonstelling ‘Geef de namen een gezicht | Rademakersbroek’ die nu te zien is het Nationaal Onderduikmuseum. Hij doet kort zijn verhaal en zal twee stukken spelen uit ‘Da Faciem Nominibus’.

De uitzending is te zien op maandag 28 maart op NPO2-extra om 20.30 uur.

Meer informatie: Geef de namen een gezicht | Rademakersbroek

Foto: Jan Ruland van den Brink