Museum gesloten t/m 25 oktober

Vanwege het doorvoeren van covid-gerelateerde maatregelen is het museum gesloten tot en met zondag 25 oktober.

Stem tweemaal op het Nationaal Onderduikmuseum

Leden van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek kunnen vanaf 5 oktober stemmen op het Nationaal Onderduikmuseum in het kader van Rabo ClubSupport en daarmee bijdragen aan de aanschaf van een audiosysteem.

Bijbel Frits de Zwerver naar Nationaal Onderduikmuseum

Jan Slomp heeft de persoonlijke bijbel van zijn vader Frits, mede-oprichter van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO), aan het Nationaal Onderduikmuseum geschonken.

Theatervoorstelling ‘Kras | Kerf’

Op zaterdag 3 oktober is de muzikale theatervoorstelling ‘KRAS | kerf’ over het persoonlijke vluchtverhaal van de Syrische Haidar Habash terug in de gemeente Aalten.

ICT-er / programmeur gezocht

Het Nationaal Onderduikmuseum zoekt met spoed een vrijwilliger die als ICT-er / programmeur wil ondersteunen op afroepbasis voor gemiddeld 4 uur per week.

Presentatie korte animatiefilm ‘Kajak’

Wat zou jij doen als je moet vluchten ? Dat was de grote vraag die de jonge Pieter Timmerman zich stelde tijdens WOII. Een vraag die we als uitgangspunt namen voor de ontwikkeling van een korte animatiefilm.

Nieuw grensoverschrijdend onderwijsprogramma

Het coördinatiecentrum voor Duits-Nederlandse uitwisseling op scholen in het Duitse regeringsdistrict Münster heeft een grensoverschrijdend onderwijsprogramma ontwikkeld.

Anne Frank Vrijheidsboom geplant

In Aalten is de Anne Frank Vrijheidsboom geplant, als symbool voor ontmoeting en samenleven ongeacht ras, geaardheid of geloof. Het is een nazaat van de kastanjeboom in de tuin van het Achterhuis in Amsterdam.

Baliemedewerkers over opening: ‘Even wennen!’

Cecile Nijhoff en Henk Jentink hebben ‘dienst’ op de eerste middag. “Het is wel even wennen”, zegt Henk Jentink, “Het is fijn om weer onder de mensen te zijn. We hebben goede voorzieningen getroffen vanwege het Coronavirus.”

Bloemen voor de eerste bezoekers

Op dinsdag 9 juni opende het Nationaal Onderduikmuseum – na de lockdown – haar deuren voor het publiek. Directeur Gerda Brethouwer uit zich verheugd: “We zijn achter de schermen altijd bezig gebleven … maar dat doen we uiteraard voor onze bezoekers!

Expositie ‘Kind van de Vrijheid’

In de expositie ‘Kind van de Vrijheid’ worden persoonlijke verhalen van kinderen uit de provincie Gelderland en de Duitse grensstreek van toen verbonden met verhalen van nu. Zij hebben ervaren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en willen daar anderen over vertellen.

Museumkaart ontdekt – Verhalen over vrijheid

Nu de musea weer voorzichtig opengaan, kun je in deze aflevering van ‘Museumkaart Ontdekt’ een ervaringsreis maken waarin vrijheid in verschillende tijden centraal staat in drie musea. Het Nationaal Onderduikmuseum is één van die musea waarin de eigen rol belangrijk is.

Herdenken en vrijheid vieren

Op 4 & 5 mei herdenken we in Nederland onze oorlogsslachtoffers en vieren we de vrijheid. Omdat we hier dit jaar niet fysiek voor samen kunnen komen, hebben Caro de Feijter en Lotte Wandel als onderdeel van het Borderlands project twee video’s gemaakt. #theborderlandsproject

Steun het Nationaal Onderduikmuseum, juist nu!

2020 had een topjaar moeten zijn voor het Nationaal Onderduikmuseum. Toen kwam echter Covid-19 en moest het museum sluiten. Om het museum (financieel) een hart onder de riem te steken, vragen wij u om Vriend te worden van het museum. U maakt dan tevens kans op een tegoedbon voor de Escape room.

Openstelling routes Oorlogsgraven

Openstelling routes Oorlogsgraven. Ter nagedachtenis van onze familieleden, dorpsgenoten, vluchtelingen en militairen die het slachtoffer zijn geworden van de oorlogshandelingen en het nationaal socialisme ten gevolge van de Tweede Wereldoorlog.

Publicatie “Ik was kind in oorlogstijd en dat heeft mijn leven bepaald”

Dik de Boef (1940) was een kind in oorlogstijd. Hij maakte het bombardement mee in Rotterdam van 14 mei 1940, nog in de buik van zijn moeder. Het gezin verhuisde naar Arnhem en daar overleefde Dik maar net het vergissingsbombardement op 22 februari 1944. Zijn verhaal is vastgelegd in een boekje.

OPROEP: Wie kent de familie Kemink, in WOII wonend dichtbij een molen in Aalten?

P.J. Goedhart, geboren in 1911 in Arnhem en in 1945 lid van de tweede compagnie van het DNB, was in de oorlog ondergedoken in Aalten op een boerderij bij een familie Kemink, dichtbij een molen. Zijn zoon zou graag meer informatie ontvangen over deze familie en de onderduiktijd van zijn vader.

OPROEP: Waar zat Louis Bakker ondergedoken?

Het joodse jongetje Louis Bakker zat tijdens WOII ondergedoken in de omgeving van Varsseveld-Aalten. Het Nationaal Onderduikmuseum hoopt dat iemand nog weet waar hij was ondergebracht. En misschien is er nog wel meer te vertellen.

Vrijheidsmagazine voor de regio

Samen vieren wij de vrijheid’. Dat is het bindende motto van de komende weken, voor de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek. In het programma wordt vooral ook vooruitgekeken. In het vrijheidsmagazine ’75 jaar vrijheid’ vindt u van alles over de activiteiten in onze regio.

Bezoek Carla en Yitzchak Perlstein uit Israël

Woensdag 23 oktober j.l. mocht ik Carla en Yitzchak Perlstein-Israëls ontvangen en begeleiden voor een bezoek aan het Nationaal Onderduikmuseum. Het echtpaar was in Nederland naar aanleiding van een boekpresentatie van Carla’s neef, de bekende Nederlands/Israëlische cineast Willy Lindwer.

Nationaal Onderduikmuseum 15 jaar!

Nationaal Onderduikmuseum (voorheen Markt 12) bestaat in december 2019 15 jaar! Reden genoeg daarbij stil te staan. Het scheelde maar weinig of het was er niet gekomen. Werd het bestaansrecht aanvankelijk nog betwist, inmiddels is het algemeen duidelijk: het museum doet ertoe!

Collectie & beheer vrijwilliger

Het Nationaal Onderduikmuseum zoekt een vrijwilliger die goed thuis is in audiovisuele zaken, inzicht heeft in auteursrechten en digitaliseren en die een en ander kan ontsluiten naar diverse netwerken.

De Dames Jolink en de onderduik

De gehele maand oktober belicht het Nationaal Onderduikmuseum samen met acht Gelderse musea het thema ‘Zij – Hij in Gelderland’. Onder de noemer ‘Verscholen in Varsseveld’ geeft het Nationaal Onderduikmuseum bijzondere aandacht aan de dames Jolink en de Joodse onderduik in Varsseveld en omgeving in de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe website drama Rademakersbroek

Op 2 maart 1945 worden rond 8 uur ‘s ochtends 46 mannen gefusilleerd op een akker aan het Rademakersbroek bij Varsseveld in de Achterhoek. De jongste is 18, de oudste 65 jaar. Een nieuwe website geeft achtergrondinformatie over deze ingrijpende gebeurtenis.

Bijzondere afsluiting ‘Vrouw als spil van het verzet’

De bijzondere expositie ‘Vrouw als spil van het verzet’ is nog tot zondag 25 augustus te zien in het Nationaal Onderduikmuseum. Als afsluiting vindt die dag een gesprek plaats met onder meer Heleen Stevenson-Kuipers (dochter van Heleen Kuipers-Rietberg alias tante Riek) en Mia Lelivelt, een van de hoofdpersonen uit de expositie.

Boekpresentatie “Verzet, Verraad, Vrijheid”

Onlangs vond de presentatie plaats van het boek “Verzet, Verraad, Vrijheid” van Gerrit Kleisen. In het boek beschrijft hij het leven van zijn vader, die onder de naam Gijs Lensink actief is geweest in de Achterhoek. Hij werd op D-day, twee dagen voor de eerste verjaardag van zijn zoon, in de duinen bij Bloemendaal gefusilleerd.

Grensoverschrijdend bezoek en Euregionale samenwerking

Op 26 juni brachten Irene en Seth Frielich-Stern uit de VS met hun zoon Josh een bezoek aan het Nationaal Onderduikmuseum en de Synagoge in Aalten. Twee verhalenvangers van het museum waren haar op het spoor gekomen en door grensoverschrijdende samenwerking lukte het om de puzzel van het familieverhaal compleet te maken.

Euregio-Project: Unterwegs/Onderweg

Gisteren en vandaag zijn Duitse en Nederlandse leerlingen in het Nationaal Onderduikmuseum na een rondgang met elkaar in gesprek gegaan over vrijheid en tolerantie. ‘s Middags zijn ze aan de slag gegaan om slogans over vrijheid vast te leggen op doek (vlaggen) onder leiding van kunstenaars waaronder Berna Bonekamp en Thea Zweerink. De resultaten komen […]

Lezing over verzetsvrouwen

Op donderdag 27 juni 2019 houdt journalist Karel Berkhuysen een lezing in het Nationaal Onderduikmuseum over twee moedige verzetsvrouwen: Annie de Graaf en Annie Lebbink.

Kleine Gelderse musea bedanken gedeputeerde Josan Meijers

Met een gezamenlijke lunch in het monumentale gebouw van Collectie De Groen in Arnhem hebben de directeuren van kleine Gelderse musea afgelopen week gedeputeerde Josan Meijers bedankt voor de prettige samenwerking.

Gelderse vrouwen in de hoofdrol

Dit jaar presenteert het Nationaal Onderduikmuseum samen met acht Gelderse musea het thema ‘Zij – Hij in Gelderland’. Met exposities, lezingen, workshops en andere activiteiten over traditionele en roldoorbrekende patronen is er voor jong en oud een groot aanbod.

Wat doe jij voor de vrijheid?

In opdracht van het Nationaal Onderduikmuseum hebben een aantal dansers van DanzArte Dansschool en figuranten meegedaan aan het project “Wat doe jij voor de vrijheid?” Dit heeft geresulteerd in dit bijzondere filmpje over vrijheid.

Nationaal Onderduikmuseum op radio en TV

Andere Tijden NTR wijdde recent aandacht aan het onderduikverleden van de Achterhoek en in het bijzonder van Aalten met een documentaire op NPO 2. Die uitzending en de podcast enkele dagen later op Radio 1, hebben veel losgemaakt.

‘De laatste getuige’

Hoe overleef je drie concentratiekampen en een van de grootste scheepsrampen aller tijden? In het boek ‘De laatste getuige’ wordt het verhaal van Wim Aloserij uit Lochem verteld, waarover op 2 mei een lezing wordt gehouden in het Nationaal Onderduikmuseum.

Fietsen langs onderduikplekken in de Achterhoek

Wie de Achterhoek bezoekt, voelt het meteen: hier is geschiedenis geschreven. Hier zijn verhalen ontstaan. En wie van verhalen houdt, doet er goed aan Dinxperlo en Aalten te bezoeken. Mede door de ligging vlakbij de Duitse grens, hebben deze plaatsen in de gemeente Aalten namelijk een nét even ander verhaal te vertellen.

Hulp gezocht bij activiteiten

Het Nationaal Onderduikmuseum te Aalten is op zoek naar vrijwilligers die op oproepbasis ondersteuning willen bieden bij activiteiten. Het gaat om diverse werkzaamheden zoals gastheer/-vrouw, catering, helpen met de apparatuur, kassa, presentatie, opstelling (stoelen klaarzetten en weghalen) etc. zodat alles goed verloopt bij de verschillende activiteiten.

Dr. Nijhoff overhandigt cheque aan museum en hospice

Eind december nam dokter Dolf Nijhoff afscheid. Hij is 31 jaar huisarts geweest in Aalten. Nijhof had aangegeven geen cadeaus te willen, maar geld voor twee goede doelen: het Nationaal Onderduikmuseum en Hospice de Lelie in Winterswijk. Op maandag 14 januari overhandigde hij de cheques aan Gerda Brethouwer en Johan Teeuwsen van de Hospicegroep. Zij kregen elk ruim 4000 euro.

Razzia op de kerken

Op zondag 30 januari 1944 hield de Duitse bezetter een razzia op de kerken van Aalten. Er werd jacht gemaakt op jonge mannen. 48 mannen werden na de dienst van de Chr. Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Westerkerk opgepakt en afgevoerd.

Gelderse Pauwenveer voor Nationaal Onderduikmuseum!

Cultuurfonds Gelderland heeft de Gelderse Pauwenveer 2018 toegekend aan het Nationaal Onderduikmuseum Aalten. Gerda Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum, mocht de symbolische cheque van € 25.000 euro in ontvangst nemen uit handen van de commissaris van de Koning van Gelderland, Clemens Cornielje, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland.

Herdenking Razzia op kerken in Aalten

Op 30 januari 2019 is het 75 jaar geleden dat er in Aalten een razzia plaats vond op de Gereformeerde Westerkerk en de Christelijk Gereformeerde kerk. Doel was het oppakken van jonge mannen in de leeftijd van 19 t/m 23 jaar die de Arbeitseinsatz ontdoken. Het is één van de grootste plaatselijke drama’s uit de oorlogsjaren.

De vrouw als spil van het verzet

Van 5 oktober 2018 tot en met 25 augustus 2019 is in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten de tentoonstelling ‘De vrouw als spil van het verzet’ te zien. De tentoonstelling zal worden geopend door Gerdi Verbeet, oud voorzitter van de Tweede Kamer en momenteel voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Palet van Verzet, moedige vrouwen toen en nu

Op 5 oktober 2018 opent de reizende tentoonstelling Palet van Verzet, moedige vrouwen toen en nu van Stichting Aletta in het Nationaal Onderduikmuseum te Aalten. Palet van Verzet is deel van de Aaltense expositie over De Vrouw als Spil van het Verzet. Deze activiteiten vinden plaats in het kader van 2018: Jaar van Verzet.

Vrijwilligers Museumcafé

Onlangs is het Museumcafé geopend binnen het Nationaal Onderduikmuseum. Er is een cultuuragenda in de maak om leuke evenementen en activiteiten in het Museumcafé te organiseren. Ons museum groeit snel en de bezoekers, al dan niet groepen, willen wij graag hartelijk ontvangen.

We Can Do It! – Rosie the Riveter

Van 8 juni tot en met 16 september 2018 is in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten de expositie We can do It !- ‘Rosie the Riveter’ te zien. Rosie is de naam die symbool werd voor de miljoenen Amerikaanse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog de plek in de fabrieken innamen van de mannen die vochten aan het front.

“Het geeft ons veel voldoening”

Bezoekers van VVV Aalten en het Nationaal Onderduikmuseum worden ontvangen en wegwijs gemaakt door een enthousiaste groep baliemedewerkers. De werkzaamheden worden verricht op vrijwillige basis. Lia de Ridder, één van de baliemedewerkers: “Het is erg leuk en afwisselend werk. Het geeft ons veel voldoening! We zijn op zoek naar collega’s die één of meer dagdelen per week willen helpen.”

Foto-expositie ‘Aalten bevrijd’

Het Nationaal Onderduikmuseum verzorgt een foto-expositie gebaseerd op het dagboek van Bill Eager, bevrijder van Aalten, tijdens de concerten van muziekvereniging 'de Eendracht' op 5 en 6 mei 2018 in de Zuiderkerk om 20.30 uur. Bill Eager maakte deel uit van de tankbemanning 2nd Battalion (NO.1. Squadron) van de Irish Guards. Bill bevrijdde met zijn [...]

De vrouw als spil van het verzet

5 oktober 2018 t/m 25 augustus 2019 In de tentoonstelling ‘De vrouw als spil van het verzet’ wordt voor het eerst duidelijk dat het aandeel van vrouwen in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog uiterst belangrijk is geweest. Deze geschiedenis wordt verteld door de mensen die er bij waren via bronnenmateriaal zoals brieven, dagboeken, film [...]

Opnames door TV Gelderland

“75 jaar vrijheid, op weg naar 2020” is een serie van TV Gelderland aan de hand van oorlogsgebeurtenissen uit die tijd. De “gewone” Gelderlander komt aan het woord over zijn en haar dagelijks leven: over alledaagse dingen, over hoop en vrees en de manier waarop mensen zich door de oorlogsjaren heen sloegen. TV Gelderland heeft […]

Razzia Aalten en 75 jaar bevrijding

Omroep Gelderland heeft een artikel op de beeldband 75 jaar Vrijheid geplaatst. Dit artikel gaat over de razzia op de kerken in Aalten die plaatshad op 30 januari 1944. Het was de allereerste razzia op kerken in Nederland. Het heeft op de kerkgangers en overige getuigen een onuitwisbare indruk gemaakt. Omdat het volgend jaar (2019) 75 jaar [...]

Razzia Aalten in Terugblik 40-45

Het Nationaal Onderduikmuseum is lid van de Documentatiegroep 40-45. Via het magazine en ledenbestand kan ons museum gebruik maken van de kennis van anderen (wetenschappers van NiOD en veel anderen met een specialistische kennis over WOII). Onlangs zijn twee artikelen ingediend voor plaatsing. Het eerste artikel over razzia met een vraag om informatie is deze maand [...]

Franse en Aaltense leerlingen werken samen in Nationaal Onderduikmuseum

Op dinsdag 9 mei is het Nationaal Onderduikmuseum en de synagoge in Aalten bezocht door een veertigtal Franse leerlingen en hun leraren. Ze waren afkomstig uit Bourges. De reden van het bezoek aan Aalten is een uitwisselingsprogramma met de Sankt Anna Realschule uit Stadtlohn (D). Deze Duitse school bezoekt het Nationaal Onderduikmuseum ieder jaar in [...]

Burgemeester en Wethouders openen Escaperoom Aalten

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, keuzes maken is belangrijk, vertrouwen en samenwerken essentieel! Het Nationaal Onderduikmuseum vertelt over het leven van de burgers van de grensstreek in ongewone tijden: de Tweede Wereldoorlog. In het pand is in de inrichting van toen de geschiedenis te ervaren. De originele onderduikplek en de schuilkelder zijn beide nog bewaard en [...]

Dankbetuiging Frankrijk voor hulp ondergedoken piloten

Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten krijgt twee Franse medailles en oorkondes geschonken voor de collectie. De onderscheidingen zijn in 1947 door Frankrijk gegeven aan het echtpaar Reiring in Dale als dankbetuiging voor de hulp aan ondergedoken Franse piloten. De onderscheidingen zijn jarenlang bewaard in een la van boerderij Beusink aan de Welinkweg. Op de bijbehorende [...]

Boekpresentatie ”t Ruwhof, hoo ut d’r hear ging’

Bron: Aalten Nieuws Jarenlang is Gerrit Hendrik van Eerden bezig geweest met het opschrijven van de gebeurtenissen in WO II rondom zijn oudershuis 't Ruwhof. Zijn vader heeft een begin gemaakt met het verhaal, sommige ervaringen kon hij niet op papier krijgen "umdat ‘t soms te nao kwam", aldus zijn zoon. De onlangs overleden Hans [...]

Vrijwilliger Aaltense Musea in ‘Ode’ van de Nederlandse Museumvereniging!

Dinsdag 6 december 2016 was in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum de première van ‘Ode aan alle 23.000 museumvrijwilligers van meer dan 400 musea’, een film gemaakt door de Nederlandse Museumvereniging ter gelegenheid van de Nationale dag van de vrijwilliger op 7 december. De film bestaat uit bijzondere [...]

Stichting Versterking Herinnering WO2 Gelderland van start

Nauwere samenwerking om de Gelderse oorlogsherinnering levend te houden De Stichting Versterking Herinnering WO2 Gelderland is donderdag 13 oktober gepresenteerd in Museum Het Valkhof in Nijmegen. De nieuwe stichting gaat de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Gelderland stimuleren, verdiepen en naar buiten brengen. Dat doet ze voor de hele WOII-sector in de provincie, staat [...]

Lezing Ad van Liempt ‘Verschuivende grenzen van goed en fout’

Dilemma’s aanleiding voor meer begrip over menselijk handelen! De lezing Ad van Liempt ‘Verschuivende grenzen van goed en fout’ van woensdag 15 juni jl. in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten, was aanleiding tot levendige discussie en debat over het menselijk handelen. Ad van Liempt geniet bekendheid als journalist, schrijver en programmamaker, met name ook waar […]

Vliegtuig veilig geland in Nationaal Onderduikmuseum

Na een jarenlange ‘rondvlucht’ langs diverse musea in den lande is het vliegtuig uit de oorlog van Joop Levy weer terug in Aalten. Het is er definitief geland in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. Geen Kinderspel Het vliegtuig maakte deel uit van de expositie ‘Geen Kinderspel’, een ontroerende reizende tentoonstelling over de lotgevallen van Joodse [...]

Peter van Essen

Van Essen dook in 1943 onder om aan de Arbeitseinsatz of het concentratiekamp te ontkomen. Via Ome Jan Wikkerink kwam hij terecht op boerderij de Koekoek in Dale. In 2015 publiceerde hij zijn verhaal in boekvorm, getiteld ‘Above the Pigsty’.

Giftenaftrek aan ANBI geldt ook voor uw BV

Uw bv mag een gift aan een ANBI zoals de Aaltense Musea van de winst aftrekken. Schenkt uw bv een bedrag aan een ANBI (algemeen nut beogende instelling) dan mag de bv de giftenaftrek toepassen, ongeacht of uw persoonlijke vrijgevigheid hierbij een rol heeft gespeeld.

Antoon Stapelkamp gememoreerd

Tijdens een herdenkingsbijeenkomst, georganiseerd door DGB, FNV en CNV, waarin de Duitse vakbond Nederland bedankte voor de steun aan gevluchte vakbondsmensen in de jaren dertig van de vorige eeuw, werd oud-Aaltenaar Antoon Stapelkamp (1886-1960) door de bestuurder van het CNV gememoreerd.

Duitse vakbond: ‘bedankt voor onderduikadressen in Aalten’

Een Duitse vakbond bedankte Nederland op vrijdag 8 mei in Aalten voor het opvangen van Duitse vakbondsleden voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1933 kwam Hitler aan de macht en verbood de Duitse vakbond. Veel vakbondsleden vluchtten naar Nederland en werden hier opgevangen.

‘Niet weggooien: verhalen over de onderduik’

Het Nationaal Onderduikmuseum sluit zich dit jaar aan bij de gezamenlijke actie ‘Niet weggooien’ van de Nederlandse oorlogs- en herinneringscentra en het NIOD. Het Nationaal Onderduikmuseum richt zich speciaal op onderduik, onderduikverhalen en onderduikplekken. Maar ook op de omgang tussen onderduikers en onderduikgevers.

Onderduikers centraal in Aalten

Vrijdagmiddag 27 maart jl. was weer een bijzondere dag voor het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. Eerst werd in kleine, besloten kring het boek ‘Hallo, ken je mij niet meer’ van Ivy Philips gepresenteerd. Hij vertelt hierin over de gebeurtenissen tijdens zijn onderduikperiode in de Dinxperse Heurne.

Nationaal Onderduikmuseum inspiratiebron voor Duitse Krimi

Hellabrunner Mischung is het tweede boek van schrijver Georg Beining (1948) uit Südlohn. De thriller is in het Duits geschreven en heeft als belangrijkste locaties Aalten (Markt 12), Bredevoort, Oeding en Münster. Beining heeft zich duidelijk laten inspireren door het Nationaal Onderduikmuseum en gebruikt deze plek als middelpunt van de verhaallijnen.

Educatieve Wereldoorlogstrip door Eric Heuvel

Na het succes van de oorlogstrip De Ontdekking in 2003, heeft Eric Heuvel opnieuw een educatieve strip geschreven over de Tweede Wereldoorlog in Nederland: De Schuilhoek over de gebeurtenissen rond het pand Markt 12 in Aalten. De Schuilhoek is uitgegeven in samenwerking met de Anne Frank Stichting en het Nationaal Onderduikmuseum.

Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.

Andere Captcha. captcha txt
0