Nationaal Onderduikmuseum is tijd ver vooruit!

Op 6 en 7 juni jl. werd in Rotterdam de internationale conferentie ‘Tangible Pasts? Questioning Heritage Education‘ gehouden. Eén van de workshops van de conferentie was erop gericht een educatief programma te ontwikkelen over de veranderende manieren van omgaan met de overleveringen uit de Tweede Wereldoorlog.

Jessie Jongejans, historica en eigenaar van Onderzoeksbureau Geschiedenis en Educatie, was een van de sprekers van deze workshop ‘Transcending World War II Heritage: Dealing with Multiple Perspectives’. Van 2008 t/m 2010 was zij projectmanager educatie bij het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.

Haar lezing tijdens het congres ging over de bijzondere wijze waarop het Nationaal Onderduikmeum de Tweede Wereldoorlog belicht, gezien en beleefd vanuit de individuele, verschillende perspectieven. Zowel haar presentatie alsook de didactische en historische discussie oogstten veel bijval en interesse, vooral bij Engelsen en Amerikanen. Volgens Jessie (en zij wordt daarin gesteund) loopt het Nationaal Onderduikmuseum mijlen voor op alle andere musea over de Tweede Wereldoorlog. Als dat geen opsteker is!

We willen Jessie hartelijk danken voor haar bevlogenheid én het reclame maken voor het Nationaal Onderduikmuseum. Voor meer informatie over haar bureau, klik hier.

Tangible pasts