Fraaie expositie Schaersvoorde

Examenkandidaten van de HAVO-afdeling van het Christelijk College Schaersvoorde exposeren hun eindwerk de komende maanden in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten.

De laatstejaars werkten de afgelopen periode aan hun eindstuk voor het vak Kunst. Docente Marije de Vries liet haar leerlingen voor het vak culturele en kunstzinnige vorming op zoek gaan naar andere culturen en de verschillen en overeenkomsten die zij daarbij tegenkwamen. In de vorm van driedimensionale objecten laat haar klas zien hoe zij een symbolische brug slaan tussen verschillende culturen.

De expositie past goed in het Nationaal Onderduikmuseum waar het thema vrijheid en de moed van het verzet centraal staan. De vrijheid en het respect die leerlingen van nu ervaren om met een open blik en houding naar andere en onbekende culturen te kijken sluit daar direct bij aan. Een vrijheid van leven en leren die niet vanzelfsprekend is en die we moeten koesteren.

Een publieke opening van de tijdelijke expositie was vanwege corona helaas niet mogelijk. Het Nationaal Onderduikmuseum zal via haar sociale mediakanalen aandacht schenken aan de expositie en verwelkomt, zodra het weer kan, graag alle belangstellenden. De tijdelijke expositie loopt tot eind juni.

Alvast een kijkje nemen? Bekijk onderstaande video:

Recent Posts
Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.

0
Ton de Vries (2e van links) en Jan Oberink (helemaal rechts)