Filmavond “Zeskamp in Aalten in 1968”

Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten gaat in het museumcafé een bijzondere serie filmavonden organiseren, onder de titel: “Opmerkelijk Aalten: Toen en Nu”. Er worden op die avonden oude films over Aalten getoond, gekoppeld aan de actualiteit.

De eerste in die serie gaat over de legendarische Zeskamp. Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Aalten daaraan deelnam. De Zeskamp was een sportief evenement dat werd georganiseerd door de NCRV en de Belgische BRT en live uitgezonden op TV. Er waren deelnemers uit zes verschillende plaatsen, drie uit Nederland en drie uit België.

Op 8 november wordt er om 20.00 uur in het museumcafé een filmoverzicht getoond van de prestaties van de Aaltense ploeg en hun uiteindelijke overwinning. Heeft de Zeskamp Aalten ingrijpend en definitief veranderd?

De toegang voor die avond, inclusief 1 consumptie, bedraagt € 6,00.

Materiaal gezocht

In de hal van het museum komt ook een tafel met daarop foto- en knipselboeken te staan. Heeft u materiaal hiervoor? Laat het ons op onderstaand mailadres weten. Aanmelden voor de filmavond op 8 november om 20.00 uur is vanwege het beperkt aantal plaatsen noodzakelijk. Verstuur uw berichten naar s.olmer.museum@gmail.com. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Recent Posts
Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.

Maand van de Geschiedenis