Expositie ‘Bezield Erfgoed’

Bezield Erfgoed is een expositie in drie delen en op drie locaties: Nationaal Onderduikmuseum in Aalten, Grenslandmuseum in Dinxperlo en ’t Grachthuys in Bredevoort in de periode 6 juli tot 25 september 2019.

De expositie vertelt het verhaal van het landschap, de wegen en de nederzettingen in de gemeente Aalten. Dat gebeurt aan de hand van 34 rijks- en gemeentelijke monumenten in onze gemeente.

De expositie bevat veel informatie en is rijkelijk voorzien van foto’s en ander illustratiemateriaal. In de bijbehorende vitrines worden talloze voorwerpen getoond die bij deze monumenten horen. Zo worden de verborgen schatten in onze gemeente ontsloten!

De expositie is nauw verbonden met het boek ‘Bezield Erfgoed, straten en monumenten in Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en buurtschappen’ van Jos Wessels dat verschijnt op Open Monumentendag, 14 september 2019. Dit boek gaat over de elf dorpen en buurtschappen in de gemeente Aalten, waarbij de 601 straten, paden, steggen en gängeskes in onze gemeente aan bod komen, alsmede de circa 550 rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en karakteristieke objecten.

Activiteiten rondom deze expositie:

  • Op donderdag 11 juli om 19 uur houdt de auteur Jos Wessels een lezing in het Nationaal Onderduikmuseum.
  • Op zondag 18 augustus organiseert het kulturhus ’t Grachthuys een monumenten-wandeltocht langs de monumenten in Bredevoort en omgeving.
    Starttijd: 9-11 uur.
  • Op donderdag 19 september om 19.30 uur houdt de auteur Jos Wessels een lezing in het Blauwe Meer Dinxperlo.

De expositie is ontstaan uit een samenwerking van Nationaal Onderduikmuseum Aalten, Grenslandmuseum Dinxperlo en kulturhus ’t Grachthuys in Bredevoort. Om een goed totaalbeeld te krijgen, wordt aanbevolen om alle drie exposities te bezichtigen.

‘Achter elke bocht in de weg zit een verhaal en elk monument of karakteristiek gebouw heeft een geschiedenis. Zo worden de verborgen schatten in onze gemeente ontsloten!’

Recent Posts
Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.

v.l.n.r. Irene Stern en Seth Frielich met achter hen John Breukelaar, Sonja Rexwinkel, Antoinette Baanders en Gerda Brethouwer