Dr. Nijhoff overhandigt cheque aan museum en hospice

Eind december nam dokter Dolf Nijhoff afscheid. Hij is 31 jaar huisarts geweest in Aalten. Nijhof had aangegeven geen cadeaus te willen, maar geld voor twee goede doelen: het Nationaal Onderduikmuseum en Hospice de Lelie in Winterswijk. Op maandag 14 januari overhandigde hij de cheques aan Gerda Brethouwer en Johan Teeuwsen van de Hospicegroep. Zij kregen elk ruim 4000 euro.

Op de overhandigde cheques stond nog een bedrag van 3900 euro, maar Nijhoff vertelde dat er nog steeds giften binnen druppelen, zodat het eindbedrag boven de 4000 euro zal uitkomen. Er bleken zelfs mensen te zijn geweest, die rechtstreeks een bedrag hebben overgemaakt. Nijhoff noemde het resultaat “ongelofelijk”. Hij had niet verwacht dat zo gul zou worden geven. “Ik ben er stil van, maar ik ben blij dat ik het op deze manier heb gedaan.”

Dokter Nijhoff noemde het Nationaal Onderduikmuseum een mooie instelling, die zich goed op de kaart weet te zetten. “Ons museum krijgt niet zo veel giften en legaten en daarom zijn wij heel blij met deze cheque”, zei Gerda Brethouwer. “Dit bedrag is een mooie ondersteuning voor onze vrijwilligers en activiteiten.”

Bernhard Harfsterkamp