Bloemen voor de eerste bezoekers

Op dinsdag 9 juni opende het Nationaal Onderduikmuseum – na de lockdown – haar deuren voor het publiek. Directeur Gerda Brethouwer uit zich verheugd: “We zijn achter de schermen altijd bezig gebleven met het inrichten van de tentoonstelling en met alle werkzaamheden die in het museum moeten gebeuren maar dat doen we uiteraard voor onze bezoekers! We hebben de gezelligheid gemist, de drukte. Wat zijn we blij dat we weer open kunnen, al is het nog volgens de richtlijnen van het RIVM.”

De eerste gasten, een delegatie van de Jugendring uit Dortmund, kregen een bos bloemen overhandigd. Andreas Roshol, coördinator van de Jugendring, zegt: “We komen elk jaar met acht tot tien groepen jongeren hier voor een educatief programma. Dat kan nu helaas niet dus zijn we bezig met het testen van onze livestream. Zodra de maatregelen worden versoepeld komen we weer hier naartoe met onze groepen!” Bij het afscheid kregen de Duitse bezoekers de vlam, het symbool van ‘Vrijheid geef je door’ mee naar huis.