Baliemedewerkers over opening: ‘Even wennen!’

Cecile Nijhoff en Henk Jentink hebben ‘dienst’ op de eerste middag, het Nationaal Onderduikmuseum is open van 13.00 tot 17.00 uur. Naast de delegatie uit Dortmund hebben bezoekers een bezoek gereserveerd. Er lopen ook mensen binnen om een VVV-bon of een fietsroute aan te schaffen. De regels rondom het coronavirus worden goed nageleefd. “Het is wel even wennen”, zegt Henk Jentink, “ik heb het wel gemist ja, ik had echt zin om weer te beginnen. Het is fijn om weer onder de mensen te zijn. We hebben goede voorzieningen getroffen vanwege het Coronavirus.”

Cecile Nijhoff kijkt op haar scherm. “Nou, dit beeld heb ik nog nooit gezien…”, merkt ze op. Ze vervolgt: “Of ik het werk hier gemist heb? Ja en nee. Natuurlijk was de lockdown voor het museum dramatisch. Maar ik merkte dat ik het niet heel erg vond om de drukte voor een tijd kwijt te zijn, je hebt dan tijd voor andere dingen.” Cecile heeft samen met Gerda Brethouwer de ‘corona-maatregelen’ in het museum in kaart gebracht, een hele klus. Ze geeft aan: “Ik heb me niet verveeld, nee! We hebben de nodige voorbereidingen getroffen wat betreft het corona-verhaal. Nu begint het leven weer!”