Bij het Nationaal Onderduikmuseum en VVV Aalten werken, naast een klein team van vaste medewerkers, ca. 130 vrijwilligers. Ook het komende jaar staan er weer tal van activiteiten op het programma. Daarbij is de inzet van vrijwilligers onmisbaar. Het Nationaal Onderduikmuseum kent diverse commissies zoals Collectie en Beheer, Activiteiten, PR, Expositie en Educatie, Rondleiders (museum en Gängeskesroute).

Bij al deze activiteiten kunnen we altijd extra vrijwilligers gebruiken.

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Aalten (en omstreken) en/of lijkt het u leuk om deel uit te maken van een enthousiast team van vrijwilligers en heeft u een paar uurtjes tijd vrij? Dan bent u van harte welkom!

Aanmelden kan bij: personeelszaken@onderduikmuseum.nl of via 0543-471797.

Hulp gezocht bij activiteiten

Het Nationaal Onderduikmuseum te Aalten is op zoek naar vrijwilligers die op oproepbasis ondersteuning willen bieden bij activiteiten. Het gaat om diverse werkzaamheden zoals gastheer/-vrouw, catering, helpen met de apparatuur, kassa, presentatie, opstelling (stoelen klaarzetten en weghalen) etc. zodat alles goed verloopt bij de verschillende activiteiten.

Vrijwilligers Museumcafé

Onlangs is het Museumcafé geopend binnen het Nationaal Onderduikmuseum. Er is een cultuuragenda in de maak om leuke evenementen en activiteiten in het Museumcafé te organiseren. Ons museum groeit snel en de bezoekers, al dan niet groepen, willen wij graag hartelijk ontvangen.

“Het geeft ons veel voldoening”

Bezoekers van VVV Aalten en het Nationaal Onderduikmuseum worden ontvangen en wegwijs gemaakt door een enthousiaste groep baliemedewerkers. De werkzaamheden worden verricht op vrijwillige basis. Lia de Ridder, één van de baliemedewerkers: “Het is erg leuk en afwisselend werk. Het geeft ons veel voldoening! We zijn op zoek naar collega’s die één of meer dagdelen per week willen helpen.”