Activiteiten in oktober, ‘Maand van de Geschiedenis’

Oktober vormt de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In oktober ontdek je gisteren om vandaag te begrijpen. Verschillende culturele instellingen organiseren activiteiten rondom het actuele thema van dit jaar: Opstand. Ook het Nationaal Onderduikmuseum!

Met de tentoonstellingen De vrouw als spil van het verzet en Palet van Verzet. Moedige vrouwen toen en nu belicht het museum vrouwen die allen op hun manier in opstand kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna.

Ter gelegenheid van de maand van de geschiedenis heeft het Nationaal Onderduikmuseum verschillende activiteiten georganiseerd.

Maand van de Geschiedenis

Programma:

Zondag 14 oktober: Rondleiding 14.00 uur. Speciale inlooprondleiding over de nieuwe tentoonstelling De vrouw als spil van het verzet.

Zondag 28 oktober: Rondleiding 14.00 uur. De verhalen in het verleden gaan vaak over mannen in de oorlog, maar ook vrouwen en kinderen maakten veel mee en waren erg slim en moedig. Tijdens deze rondleiding, die zowel in de expositie als in het museum wordt gegeven, worden verhalen verteld over kinderen van deze vrouwen, die heftige belevenissen hebben meegemaakt, die ze nooit zullen vergeten.

U kunt gratis deelnemen aan de genoemde activiteiten: aanmeldingen via info@onderduikmuseum.nl of telefonisch 0543-471797.