Aaltens en Schevenings mannenkoor samen in concert

Op zondag 5 mei geven het Aaltens Christelijk Mannenkoor en het Christelijk Mannenkoor Scheveningen gezamenlijk een concert ter gelegenheid van Bevrijdingsdag. Het is een bijzonder concert met een bijzondere achtergrond.

In de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van Scheveningen op last van de Duitsers geëvacueerd. Hun huizen moesten verdwijnen voor de aanleg van de ‘Atlantikwall’. De kerken werden bij de evacuatie ingeschakeld, om via hun contacten elders plekken te zoeken voor de evacués. Zo kwamen honderden Scheveningers in de Oost-Achterhoek, en ook in Aalten, bij gastgezinnen terecht, waar ze de rest van de oorlog bleven. In die tijd zijn vele contacten ontstaan die ook na de oorlog in stand bleven. De Dorpenband Aalten – Scheveningen heeft al vele uitwisselingen georganiseerd. Evert de Niet uit Scheveningen is in Aalten geen onbekende.

Het ACM vindt het fijn om dit jaar aan de goede contacten een vervolg te kunnen geven met dit gezamenlijke concert.

Het mannenkoor uit Scheveningen staat onder leiding van Michael Spaans. Het mannenkoor uit Aalten wordt geleid door Susanna Veerman. De begeleiding op de piano is door Yvonne Beeftink, en het orgel wordt bespeeld door Hans te Winkel. Er treden twee solisten op: Bert en Adriënne Visser, tenor en sopraan. Het programma is gericht op Bevrijdingsdag.

Het concert vindt plaats in de Oude Helenakerk op de Markt in Aalten op zondag 5 mei om 15.30 uur. De kerk opent de deuren om 15.00 uur. De toegang is gratis; bij de uitgang wordt gecollecteerd voor een bijdrage in de kosten.

Bron: Aaltens Nieuws

Recent Posts
Contact

Stel hier uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel als mogelijk.