2018 Jaar van Verzet

Het Platform WO2 heeft 2018 uitgeroepen tot themajaar ‘Jaar van Verzet’. Gedurende dit jaar wordt in heel het land extra aandacht besteed aan de rol van het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als historisch verschijnsel én bron van inspiratie. NIOD-directeur Frank van Vree heeft in dit kader de Jaarthematekst over verzet geschreven. De aangesloten organisaties belichten het verzet binnen hun reguliere programma. Aanvullend hierop organiseren zij extra activiteiten. Ook organisaties buiten het Platform WO2 kunnen deelnemen. Het Jaar van Verzet wordt ondersteund door het Ministerie van VWS en het vfonds.

Het Nationaal Onderduikmuseum presenteert tijdens dit themajaar o.a. de tentoonstelling Waarom schrijf je me niet (t/m 21 mei) en later in het jaar De Vrouw als Spil van het Verzet (vanaf 5 oktober).

Meer informatie over 2018 Jaar van Verzet is te vinden op www.tweedewereldoorlog.nl.

2018 Jaar van Verzet